Chadyline

Chadyline

Kennel Chadylines blogg

Här skriver vi nyheter och annat smått och gott om vad som händer hos oss.

Valpar

NyheterPosted by Nina Lindström Wed, September 16, 2015 19:15:44

Nu har det gått nästan två veckor sedan mitt första blogginlägg. Tanken är att skriva oftare, men ibland hinns det liksom inte med...

Jag har varit på Öland på utställning med fyra hundar, Messi (SE UCH Chadyline Making Believe) och hans tre avkommor. Alla fyra samt de andra fem hundarna från oss som var med gjorde bra ifrån sig och fick excellent. På bilden här nedan är Messi i mitten, med sina barn (från vänster) Chadyline Pretty Penny, Chadyline Sheer Bliss, SE UCH Chadyline Making Headlines och SE UCH Chadyline True Bliss :)


Hela förra veckan väntade vi på att Fiona, Cucciolo Pure Magic by Merlin, som vi har fått låna in i ett år, skulle få sina valpar. Först i lördags tyckte hon att det var dags. Tyvärr blev det bara en ensam valp, med kejsarsnitt. En liten tricolorpojke, som var väldigt svag och trött. Han bara sov och sov och ville inte dia, så jag fick börja sondmata honom. Många vakna timmar blev det för min del, men i måndags kväll började han äntligen dia själv och nu ligger han mest och äter hela tiden. Han är pigg och börjar se riktigt tjock ut! Så nu känns det som att han faktiskt kommer klara sig, härlig känsla! Pappa till den lille krabaten är trevlige Olle, Milljas Dream of Goal.


På tal om valpar så har jag tagit nya bilder på de tre vildingarna som vi har kvar ur förra kullen (efter Tibama's Rainbow Poet och Chadyline Diamond Rose). De är 10 veckor gamla nu och väldigt trevliga till både utseendet och sättet alla tre. Ena hanen och eventuellt även tiken är till salu, till rätt hem :)

Bloggpremiär!

NyheterPosted by Nina Lindström Thu, September 03, 2015 15:08:03

Tadaaa! Vi fått ändan ur vagnen och skaffat oss en blogg!

Här kommer vi att skriva om vad som händer hos oss. Första inlägget får handla om helgens bedrifter, då jag (Nina) var på Gotland och ställde ut trion Kingston, Matilda och Ozzy.

På lördagen var det Kingston som stod för dagens bästa resultat, genom att bli tredje bästa hane med reservcert. Ozzy blev tvåa i öppenklassen och Matilda hade enligt domaren glömt pälsen hemma i köket, fniss, och blev trea i öppentikarna.

På söndagen slog Kingston och Matilda på stort - de vann respektive öppenklass med CK. Kingston blev sedan bästa hane (och BIM) med cert och CACIB! Matilda blev tredje bästa tik, också med cert. Därmed kan nu båda två titulera sig SE UCH Chadyline Making Headlines och SE UCH Chadyline True Bliss! Vi är förstås oerhört glada över det, extra roligt är att de är kullsyskon och att de är resultatet av en kombination av våra två ursprungliga tiklinjer (Peakdowns Kiri och Schelami Aggripina) som återfinns fem respektive fyra generationer bak i stamtavlan.


Chadyline True Bliss väg till championatet

Cert 2014-07-12, SKK Alfta, domare Zidy Münsterhielm Enroth
Cert 2014-09-07, SKK Högbo, domare Sara Nordin
Cert 2014-11-01, SCKCS Växjö, domare Norma Inglis
Cert 2015-08-30, SKK Visby, domare Christian Jouanchicot

Chadyline Making Headlines väg till championatet

Cert 2014-05-18, SKK Hässleholm, domare Jan Herngren
Cert 2014-08-17, SKK Norrköping, domare Karl-Erik Johansson
Cert 2015-08-30, SKK Visby, domare Christian Jouanchicot. :: . :: . :: .

I måndags, straxt efter att jag kom hem från Gotland, åkte vi till Universitetsdjursjukhuset i Uppsala med ett helt gäng hundar för att vara med i en forskningsstudie om cavalierhjärtan och 3D-ultraljud. Det var nog en spektakulär syn när elva väldigt glada cavalierer samtidigt gick genom väntrummet (det vore lögn att påstå att de gjorde det tyst och stilla... ;)). SLU:s fotograf Jenny Svennås-Gillner tog den här fina bilden på dem!

Nio av dem blev ultraljudade och alla hade finfina hjärtan, de fick också nya hjärtintyg utan anmärkningar. Här är den fantastiska veterinären Jens Häggström med alla våra hundar samt ett par från Jämtdalens kennel :)