Chadyline

Chadyline

Kennel Chadylines blogg

Här skriver vi nyheter och annat smått och gott om vad som händer hos oss.

Bloggpremiär!

NyheterPosted by Nina Lindström Thu, September 03, 2015 15:08:03

Tadaaa! Vi fått ändan ur vagnen och skaffat oss en blogg!

Här kommer vi att skriva om vad som händer hos oss. Första inlägget får handla om helgens bedrifter, då jag (Nina) var på Gotland och ställde ut trion Kingston, Matilda och Ozzy.

På lördagen var det Kingston som stod för dagens bästa resultat, genom att bli tredje bästa hane med reservcert. Ozzy blev tvåa i öppenklassen och Matilda hade enligt domaren glömt pälsen hemma i köket, fniss, och blev trea i öppentikarna.

På söndagen slog Kingston och Matilda på stort - de vann respektive öppenklass med CK. Kingston blev sedan bästa hane (och BIM) med cert och CACIB! Matilda blev tredje bästa tik, också med cert. Därmed kan nu båda två titulera sig SE UCH Chadyline Making Headlines och SE UCH Chadyline True Bliss! Vi är förstås oerhört glada över det, extra roligt är att de är kullsyskon och att de är resultatet av en kombination av våra två ursprungliga tiklinjer (Peakdowns Kiri och Schelami Aggripina) som återfinns fem respektive fyra generationer bak i stamtavlan.


Chadyline True Bliss väg till championatet

Cert 2014-07-12, SKK Alfta, domare Zidy Münsterhielm Enroth
Cert 2014-09-07, SKK Högbo, domare Sara Nordin
Cert 2014-11-01, SCKCS Växjö, domare Norma Inglis
Cert 2015-08-30, SKK Visby, domare Christian Jouanchicot

Chadyline Making Headlines väg till championatet

Cert 2014-05-18, SKK Hässleholm, domare Jan Herngren
Cert 2014-08-17, SKK Norrköping, domare Karl-Erik Johansson
Cert 2015-08-30, SKK Visby, domare Christian Jouanchicot. :: . :: . :: .

I måndags, straxt efter att jag kom hem från Gotland, åkte vi till Universitetsdjursjukhuset i Uppsala med ett helt gäng hundar för att vara med i en forskningsstudie om cavalierhjärtan och 3D-ultraljud. Det var nog en spektakulär syn när elva väldigt glada cavalierer samtidigt gick genom väntrummet (det vore lögn att påstå att de gjorde det tyst och stilla... ;)). SLU:s fotograf Jenny Svennås-Gillner tog den här fina bilden på dem!

Nio av dem blev ultraljudade och alla hade finfina hjärtan, de fick också nya hjärtintyg utan anmärkningar. Här är den fantastiska veterinären Jens Häggström med alla våra hundar samt ett par från Jämtdalens kennel :)